Duygu Dünyamıza Yolculuk Ettik

06.06.2023 193

Özel gereksinimli çocukların duygusal dünyalarını öğrenme ve paylaşma ve onlara duygu yönetimini öğretmek için başlattığımız Emotions From Our World (Duygu Dünyamız) eTwinning projemizin sonuna geldik.

Ülkemizin kurucu üye olarak yer aldığı projemizde Yunanistan ve Litvanya ülkeleri de yer aldı. Bu üç ülkeden 16 öğretmen ve onlarca öğrenci projede aktif görev aldı. Aralık 2023’te başlayıp Haziran 2023’te sona erecek olan projemiz öğrenciler ve biz öğretmenler için birçok değerli katkı sunan bir öğrenme deneyimi oldu. Özellikle duygular konusuyla ilgili olarak, proje öğrencilerine derinlemesine bir anlayış ve empati geliştirmek için bir fırsat sundu. İşte bu projenin sağladığı bazı önemli katkılar:

1. Empati ve Anlayış: Projemiz öğrencilerin empati kurma ve başkalarının yaşamlarını anlamaya çalışma becerilerini geliştirmesine yardımcı oldu.
  2. İletişim ve Dil Becerileri: Projemiz öğrencilerimizin iletişim becerilerini güçlendirdi.
  3. Kültürel Farkındalık: Öğrenciler, farklı ülkelerdeki ve farklı okullardaki öğrencilerle etkileşimde bulunarak kültürel farkındalıklarını arttırdılar.
  4. Öğrenme Deneyimlerinin Genişlemesi: Projemiz, geleneksel sınıf deneyimlerini genişletti ve öğrencilere daha zengin bir öğrenme deneyimi sundu.
  5. İşbirliği ve Özyönetim: Projemiz, öğrencilerin işbirliği yapma ve özyönetim becerilerini geliştirdi.

Özetlemek gerekirse, özel gereksinimleri olan öğrencilerle yapılan duygularımız konulu projemiz, öğrencilere empati, iletişim, kültürel farkındalık, öğrenme deneyimlerinin genişlemesi ve işbirliği gibi birçok fayda sağlamıştır.

Bir proje asla bitmez; etkileri hep devam eder…