“İLETİŞİMİN GÜCÜ”NE GÜÇ KATACAĞIZ

“İLETİŞİMİN GÜCÜ”NE GÜÇ KATACAĞIZ

Eğitimde Uluslararası İşbirliği: İletişimin Gücü eTwinning Projesi Başladı!

17.11.2023 140

Etkili iletişim becerileri, günümüz dünyasında büyük bir öneme sahiptir. Bu kapsamda Türkiye ve Yunanistan’ın kuruculuğunda İletişimin Gücü (The Power Of Communıcatıon) adlı eTwinnnig projesi hayata geçirildi.

Proje özel gereksinimli öğrenciler için hazırlanmış olup temel amacı, iletişimin gücünü göstererek doğru iletişim kurma yeteneklerini arttırmaktır. Bu hedef öğrencilere iletişim yöntemlerini öğretecek, iletişim sürecinde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayacak ve ülkeler arasında kültürel alışverişe de olanak sağlayacaktır.

Proje, Türkiye'den 10, Yunanistan'dan 5, İtalya'dan 3, Litvanya'dan 1, İspanya'dan 1 ve Romanya'dan 1 olmak üzere toplam 21 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilmektedir. Biz de projeye okulumuz Özel Eğitim Öğretmeni Hasan İNCE ile katılım göstererek okulumuzun uluslararası işbirliğini arttırmak, kültürler arası iletişim ve öğrenme fırsatlarından ve mesleki gelişim imkânlarından yararlanmak istiyoruz.

Proje, Ekim 2023 ile Mart 2024 arasında altı ay boyunca devam edecek ve etkili iletişim özellikleri geliştirme fırsatı sunacaktır. Bu süreçte projede yer alan tüm eğitimcilere başarılar diliyor, öğrencilere kazandırılacak olan iletişim becerilerinin, onların gelecekteki başarılarına olumlu katkılarda bulunmasını umuyoruz.